האם כדאי לכתוב תוכן שיווקי עם גוגל ג'מיני?
במילה אחת: כן. בשתי מילים: כן, אבל. יש יתרונות רבים בכתיבת תוכן שיווקי בעזרת ג'מיני אבל הם לא מספיקים כדי ליצור תוכן אמין, מקורי או איכותי יותר מכתיבה אנושית מקצועית. איך בכל זאת נהנים מהיתרונות ולא נופלים למלכודת החסרונות? בשביל זה אנחנו כאן

ב-8 בפברואר 2024 נפל דבר בעולם הבינה המלאכותית של גוגל. גוגל בארד, שהושק לראשונה כשנה קודם לכן, נעלם לפתע פתאום ובמקומו נולד בייבי חדש: ג'מיני. בשנה בה פעל בארד הוא הפך לכלי פופולרי לכתיבת טקסטים יצירתיים, לתרגום שפות, לעריכת מחקרים, ליצירת קוד ועוד.
ג'מיני, מודל הבינה המלאכותית שהחליף, כאמור, את בארד, הוא גרסה מתקדמת יותר של בינה מלאכותית יוצרת או בכינויה הפופולרי יותר: GenAI (קיצור של Generative AI). לדברי נתן בירנבוים, איש seo העוסק רבות בתחום הבינה המלאכותית, ג'מיני יכול לייצר טקסטים ארוכים ומורכבים יותר, להבין טוב יותר את הקשר של שאלות וליצור תשובות מדויקות ורלוונטיות. בנוסף, ג'מיני משתמש במידע מעולם הידע של גוגל, מה שמאפשר לו לספק תשובות מקיפות ומדויקות יותר. אם, למשל, תשאלו אותו "מהי בירת ישראל?", הוא לא רק יענה את התשובה הנכונה אלא גם יספק מידע נוסף על ירושלים (מתי בן גוריון הכריז עליה כעיר בירה? מהו חוק יסוד ירושלים? פרטים על אוכלוסייתה ועובדות נוספות ומעניינות עליה).
לא ברור למה נבחר השם ג'מיני, אחת הסברות קושרת אותו למילה הלטינית ל"תאומים". מאחר וג'מיני מורכב משני מודלים נפרדים, מודל טקסט (האחראי על יצירת טקסטים) ומודל קוד (האחראי על הבנת קוד ויצירת קוד חדש), העובדים יחדיו כדי ליצור מודל שפה רב-תכליתי שיכול לבצע מגוון רחב של משימות.
מהם היתרונות של ג'מיני?
- יעילות: ג'מיני יכול לכתוב תוכן במהירות רבה יותר מאשר אדם, מה שיחסוך לכם זמן יקר. בירנבוים מפרט: "ג'מיני יכול לכתוב פוסטים בבלוג תוך דקות, תוך הקפדה על קידום אתרים (SEO), בנוסף, הוא יכול לכתוב מאמרים מקצועיים בהתאם להנחיות ספציפיות, תסריטים לסרטים, לתוכניות טלוויזיה, לפרסומות, שירים וקודים עבור תוכנות, אתרים ואפליקציות".
- יצירתיות: ג'מיני יכול להציע רעיונות חדשים ויצירתיים שלא הייתם חושבים עליהם בעצמכם. בירנבוים: "אתם יכולים לעשות עם ג'מיני סיעור מוחות. הוא יכול להציע רעיונות חדשים לפרויקטים, מוצרים ושירותים. הוא יכול לעזור בכתיבה יצירתית על ידי הצעת רעיונות לסיפורים, שירים ותסריטים ואפילו לפתור בעיות על ידי הצעת פתרונות יצירתיים שלא חשבתם עליהם".
- התאמה אישית: ג'מיני יכול להתאים את התוכן לקהל היעד שלכם ולסגנון המותג שלכם.
- ידע עצום: ג'מיני יכול לגשת למידע רב ולעבד אותו במהירות, מה שיכול לעזור לכם ליצור תוכן מבוסס נתונים ומעמיק.
- ניתוח נתונים: בירנבוים: "יש לג'מיני יכולת לאסוף נתונים ממקורות שונים, לעבד ולפרש אותם. כמו למשל, לנתח נתוני מכירות כדי לזהות מגמות, לחזות את הביקוש ולשפר את אסטרטגיית המכירות".
- שיפור מתמיד של הגרסאות של עצמו. בירנבוים: " ג'מיני יכול לשפר את הביצועים שלו על ידי אופטימיזציה של קוד, צמצום זמן עיבוד ושימוש יעיל יותר בזיכרון. בנוסף, הוא כל הזמן משפר את יכולותיו על ידי למידה ממאגרי נתונים גדולים יותר, אימון על משימות חדשות ופיתוח אלגוריתמים חדשים".
- ג'מיני אף פעם לא מתעייף. לא תצליחו להתיש אותו גם אם תשאלו שאלות 24/7.
- ניתן לנהל שיחה עם ג'מיני. בירנבוים: "אתם יכולים לשאול כל שאלה שעולה על דעתכם, לקבל ממנו תשובה, אתם יכולים לבקש ממנו להרחיב, להבהיר או לתת דוגמה. ג'מיני עונה על שאלות פתוחות, ספציפיות, קשות ואפילו מוזרות, כמו: מה היה קורה אילו לסבתא שלי היו גלגלים, או מה היה קורה אם פילים היו יכולים לעוף"…
- אין לג'מיני שגיאות לשוניות.
קראתם עד כאן והתלהבתם? יופי. אבל בירנבוים מצנן את ההתלהבות ומסביר כי גם לפלא הזה יש אי אלו בעיות.
מהם החסרונות של ג'מיני?
- איכות: התוכן שג'מיני מייצר לא תמיד מושלם. ייתכן שתצטרכו לערוך אותו באופן ידני כדי לשפר את איכותו.
- מקוריות: בירנבוים: "כשאנו יוצרים תוכן אנו מבטאים את האני הייחודי שלנו, את הנשמה שלנו. ג'מיני יכול לייצר תוכן דומה לתוכן אחר שקיים ברשת אך הטקסט יהיה חסר גוון אישי, חסר נשמה".
- אמינות: בירנבוים: "לא פעם ג'מיני יִטעה ויַטעה במידע שהוא מציג. זה קורה בעיקר כשאין לו מספיק מידע והוא פשוט ממציא דברים. סיפור ידוע שהתפרסם בעיתונות מספר על עורך דין אמריקאי, שהציג תקדים בבית המשפט והתברר שהתקדים הזה לא היה ולא נברא. כשהשופט שאל אותו מאין לקוח התקדים הזה, עורך הדין הודה שהשתמש בבינה מלאכותית".
13 דרכים להתמודד עם החסרונות של ג'מיני בכתיבת תוכן שיווקי
- תחקרו ו'תשוחחו' איתו: בירנבוים: "כלל האצבע שצריך להנחות אתכם הוא לעולם לא להסתפק בתשובה הראשונה שג'מיני עונה. יש צורך להמשיך ולשאול, 'לשוחח' איתו, להבהיר, לחדד, לבקש דוגמאות כי במקרים רבים התשובה הראשונה היא לא תמיד רלבנטית ולא מספיק 'אפויה'".
- בידקו את המקורות: ג'מיני מספק, לעתים קרובות, קישורים למקורות המידע שעליהם הוא התבסס. חשוב לבדוק מקורות אלו כדי לוודא את אמינותם.
- הפעילו את השכל הישר שלכם: אם התוכן שג'מיני מייצר נשמע לא הגיוני, ייתכן שהוא שגוי.
- השוו את התוכן שג'מיני מייצר למקורות אחרים.
- ספקו לג'מיני הוראות ברורות ומפורטות: ככל שההוראות תהיינה ברורות יותר, כך התוכן יהיה איכותי יותר.
- לפני שאתם יוצרים תוכן, ערכו מחקר מקיף כדי לוודא שהתוכן שלכם אינו דומה לתוכן אחר שקיים ברשת.
- ערכו את התוכן של ג'מיני כדי להתאים אותו לסגנון הרצוי לכם. בירנבוים: "ניתן לעשות זאת באמצעות שינוי המילים והמשפטים בהם ג'מיני משתמש, הוספת תוכן שלכם, הסרת תוכן שאינו מתאים, שינוי סדר הפסקאות או משפטים".
- תנו משוב: גוגל משתמשת במשוב של משתמשים כדי לשפר את יכולות ג'מיני. אם יש לכם דעה על איכות התוכן אל תשאירו אותה לעצמכם, שתפו אותה עם גוגל.
- כתבו את התוכן שלכם בקול הייחודי שלכם כדי להפוך אותו למקורי יותר. בירנבוים: "ייתכן שבעתיד ג'מיני יוכל לפתח יכולות מתקדמות יותר של מודעות, רגשות ויצירתיות. אך כיום הוא אינו מודע לרגשות באופן שבו בני אדם מודעים, ויצירתיותו נובעת מיכולתו לעבד נתונים וללמוד ממאגרי נתונים עצומים. כדי שהתוכן שלכם ייגע בקוראים הוא זקוק גם לנשמה".
- שלבו כתיבה אנושית: השתמשו בג'מיני כדי ליצור רעיונות ותוכן ראשוני, אך ודאו שהתוכן עובר עריכה אנושית לפני פרסום.
- השתמשו בג'מיני בצורה אחראית: אל תשתמשו בו כדי ליצור תוכן ספאם או תוכן מלאכותי.
- ודאו שהתוכן קל לקריאה ולהבנה ואין בו טעויות לשוניות.
- במהלך העבודה על התוכן השיווקי שלכם שימו לב לנקודות הבאות: הבעיה שהמוצר או השירות שלכם פותרים, היתרונות הייחודיים של המוצר/השירות שלכם, עדויות והוכחות שתומכות בטענות שלכם והנעה ברורה לפעולה.