צעדים ראשונים עם GA4

המעבר מגוגל אנליטיקס יוניברסל לגוגל אנליטיקס 4 (GA4) הפך את ניתוח הנתונים באתר של העסק/האפליקציה שלכם לקשה ומורכב יותר. הטיפים שלנו יעזרו לכם לעשות זאת בקלות רבה יותר, ויש אפילו בונוס

מאת: 
זמן קריאה: 00:55 דק

ב-1 ליולי 2023 נפל דבר בעולם ניתוח הנתונים הדיגיטלי כאשר גוגל אנליטיקס 4 (GA4) החליפה את גוגל אנליטיקס יוניברסל (Universal Analytics) והפכה לפלטפורמת ברירת המחדל למדידת נתוני אתרים ואפליקציות.

המעבר ל-GA4 הביא עמו יתרונות רבים, ביניהם:

  • מעקב יעיל יותר אחר משתמשים שעוברים בין מכשירים שונים (מחשב, טלפון, טאבלט) באתרים ובאפליקציות. מה שמספק תמונה מלאה יותר של מסע הלקוח.
  • התמקדות במדידת אירועים (Event-based measurement) ולא בסשנים (כלומר, מספר הביקורים באתר, בגוגל אנליטיקס הישן המערכת התמקדה בעיקר במדידת "סשנים"). במקרה של GA4 "אירוע" הוא כל פעולה שמשתמש עושה באתר, כמו: לחיצה על כפתור, צפייה בסרטון, הורדת קובץ, צפייה בדף. אתם יכולים לדעת בדיוק אלו פעולות משתמשים ביצעו באתר. מה שמאפשר להבין טוב יותר את ההתנהגותם ולשפר את האתר שלכם בהתאם.
  • שילוב יכולות למידת מכונה וניתוח חיזוי, המסייעות לזהות מגמות ולחזות התנהגות עתידית.
  • אפשרות מדידה מתקדמת ללא קובצי cookie, תוך התחשבות מלאה בשינויים בחוקי הפרטיות.
  • GA4 משתלב בצורה חלקה עם מוצרי גוגל אחרים, כמו Google Ads ו-Google Search Console, כך מתקבלת תמונה כוללת יותר של ביצועי השיווק.
  • אפשרות ליצירת דו"חות מותאמים אישית וניתוח נתונים מעמיק באמצעות כלי מחקר מתקדמים.

 

האתגרים החדשים

עד כאן הכול נראה מצוין אלא שהמעבר ל-GA4, הפלטפורמה המורכבת יותר מקודמתה, מעמיד בעלי אתרים ואפליקציות בפני אתגרים שונים: המעבר ממיקוד בסשנים למיקוד באירועים דורש חשיבה אחרת על ניתוח נתונים. הגדרת אירועים ומדידות מותאמות אישית דורשת הבנה טכנית מעמיקה יותר. כמו כן, יש צורך ללמוד מושגים חדשים, כמו "זרמי נתונים" ו"פרמטרים של אירועים". בנוסף, הצורך ליצור דו"חות מותאמים אישית דורש מיומנויות מתקדמות יותר ועוד.

 

5 צעדים פשוטים שיעזרו לכם בעבודה עם GA4:

  1. התקינו את GA4:

אם אין לכם עדיין חשבון גוגל אנליטיקס, צרו חשבון חדש. זה יצור אוטומטית נכס GA4. לאחר יצירת הנכס, תקבלו קוד מעקב. הוסיפי את הקוד הזה לאתר שלכם. ניתן לעשות זאת ישירות בקוד האתר או באמצעות תוספים (במערכות כמו וורדפרס).

  1. הכירו את הפלטפורמה:

* התחילו עם דו"חות בסיסיים כמו "דו"חות בזמן אמת" כדי לראות תנועה חיה באתר, ו"דו"חות רכישה" כדי להבין מאיפה מגיעים המבקרים.

* הגדירו אירועים מותאמים אישית שמשקפים את הפעולות הייחודיות של המשתמשים באתר או באפליקציה שלכם. אתם יכולים לעקוב, למשל, אחר כפתורים ספציפיים או הורדות של קבצים.

* הגדירו המרות: המרות הן אירועים ספציפיים שמשמעותיים למטרות העסקיות שלכם. אתם בוחרים אלו אירועים יסומנו כהמרות וייצגו השלמת פעולה רצויה. לדוגמה, אירוע "purchase" (רכישה) יכול להיות מסומן כהמרה עבור חנות מקוונת (דוגמאות להמרות נוספות: הרשמה לניוזלטר, שליחת טופס יצירת קשר או טופס בקשה להצעת מחיר, הורדת קובץ, אפליקציה או מדריך, צפייה בדף "תודה", בדף "אישור הזמנה" או בדף "מחירים", צפייה בסרטון, השמעת פודקאסט או שהייה באתר למשך זמן מוגדר).

  1. התחברו לכלים אחרים של גוגל:

* חברו את GA4 ל-Google Search Console כדי לקבל מידע על מילות מפתח שמשתמשים מחפשים בגוגל ומובילות לאתר שלכם. זה יעזור לכם לשפר את SEO (אופטימיזציה למנועי חיפוש) של האתר שלכם.

* אם אתם לא בטוחים איך להגדיר אירועים מותאמים אישית, השתמשו ב-Google Tag Manager. הוא מקל על הגדרת תגים ומעקב אחר אירועים ללא צורך בעריכת קוד האתר.

* אם אתם משתמשים בפרסום ממומן בגוגל, חברו את GA4 ל-Google Ads כדי לעקוב אחר ביצועי הקמפיינים שלכם ולקבל תובנות לגבי ההשפעה שלהם על המרות.

  1. פשוט תלמדו:

* ישנם מדריכים וקורסים רבים בחינם ובתשלום באינטרנט. התחילו עם מדריכים למתחילים כדי להבין את הבסיס. גם גוגל מספקת הסברים מפורטים וסרטוני הדרכה על GA4.

* הצטרפו לקבוצות פייסבוק או פורומים מקוונים שעוסקים ב-GA4 כדי לשאול שאלות ולקבל עזרה.

בונוס: איך בודקים כמות כניסות לאתר באמצעות GA4?

שימו לב לשלושת המדדים הבאים:

  • משתמשים (Users): מדד זה מייצג את מספר המבקרים הייחודיים באתר. GA4 מנסה לזהות משתמשים חוזרים גם אם הם משתמשים במכשירים שונים או בדפדפנים שונים.
  • צפיות בדפים (Page Views): מדד זה סופר את מספר הפעמים שדפים באתר שלכם נטענו.חשוב לזכור שמשתמש אחד יכול לצפות במספר דפים במהלך ביקורו באתר.
  • סשנים Sessions)): כמה ביקורים היו באתר. ב-GA4, סשן מוגדר כפרק זמן שבו משתמש פעיל באתר.

איפה רואים את זה?

  • בדו"חות בזמן אמת (Realtime) תראו כמה משתמשים נמצאים באתר כרגע, אילו דפים הם צופים בהם, ומאיפה הם הגיעו. ממש כמו שידור חי.
  • בדו"חות רכישה (Acquisition) תראו מאיפה הגיעו האנשים לאתר (מגוגל, מפייסבוק או ממקומות אחרים), איך הגיעו (חיפוש אורגני, ממומן, הפניות וכו').
  • בדו"חות מעורבות (Engagement) תראו כמה זמן אנשים נשארו באתר, אלו דפים הם אהבו ומה הם עשו שם.

איך בודקים בפועל?

  • התחברו לחשבון גוגל אנליטיקס 4 שלכם.
  • לחצו על "דיווחים" בסרגל הצדדי.
  • בחרו את הדו"ח הרצוי (בזמן אמת, רכישה או מעורבות).
  • השתמשו בסרגל החיפוש כדי למצוא דוחות או מדדים ספציפיים.
  • השתמשו באפשרויות הסינון כדי לצמצם את הנתונים לפי תאריכים, מקורות ופרמטרים אחרים (למשל, חנות מקוונת יכולה לסנן נתונים לפי "מכשיר = טלפון" ו"מקור = פייסבוק" כדי לראות איך משתמשי פייסבוק בנייד מתנהגים באתר. אתר תוכן יכול לסנן נתונים לפי "דף שנצפה = מאמר ספציפי" ו"מיקום = ישראל" כדי לראות איך משתמשים מישראל מתנהגים במאמר מסוים).

 

כתבות נוספות בנושא
פרסום ושיווק דיגיטלי

 דילוג לתוכן