מודעות וידאו בפייסבוק – מדריך לעסקים קטנים
מודעת וידאו בפייסבוק היא כלי אפקטיבי לקידום העסק שלכם. אילו מודעות וידאו קיימות? איפה כדאי למקם אותן ואיך תיצרו מודעת וידאו יעילה? כתבת מדריך שנייה בסדרה
תוכן עניינים; ניתן לדלג לתוכן הרלוונטי
מודעת וידאו היא סוג של פרסום המשתמש בתוכן וידאו (סרטון) כדי לקדם מוצר, שירות או מותג. אם הסרטון מצליח לתפוס את המשתמשים בפייסבוק, יהיה לו פוטנציאל לתפוצה רחבה באופן ויראלי, לעיתים אפילו ללא קידום ממומן. ככל שהסרטון יהיה מעניין יותר הוא יקבל יותר שיתופים, לייקים ותגובות של המשתמשים בפייסבוק.
פייסבוק ערכה מספר מחקרים על יעילות מודעות הוידאו בפלטפורמה שלה. מחקר שנערך בשנת 2022, מצא כי מודעות וידאו יכולות להגדיל את המודעות למותג ב-30%, את המעורבות ב-100% ואת המכירות ב-12%.
פייסבוק מעודדת את פרסום הסרטונים באמצעות מהלכים שונים, שפותחו להנגשתם בפיד. למשל, ניגון אוטומטי של הסרטונים ויצירת אפשרות לקידום ממומן שלהם כדי שניתן יהיה להגיע לחשיפה גדולה יותר.
"עסקים קטנים יכולים למנף מודעות וידאו כחלק מאסטרטגיית השיווק שלהם כדי להגיע לקהל היעד שלהם ולעניין אותו", מסביר אורן והב, מנהל מחלקת קמפיינים בבזק לעסקים קטנים, "לרוב, עסקים קטנים יוצרים ומשתפים מודעות וידאו בפלטפורמות מדיה חברתית פופולריות כמו פייסבוק ואינסטגרם. פלטפורמות אלו מציעות אפשרויות מיקוד יעילות, המאפשרות לעסקים להגיע לנתונים דמוגרפיים ספציפיים".
ישנם שני סוגים עיקריים של מודעות וידאו בפייסבוק:
מודעות וידאו מוזרמות (In-Stream Video Ads): מודעות אלו מופיעות לפני, אחרי, או באמצע סרטון אחר בפייסבוק. למשתמשים יש אפשרות לדלג על המודעות לאחר 5 שניות.
היתרונות: הן בעלות נראות גבוהה מאוד. הן מופיעות, בדרך כלל, במצב מסך מלא, כך שקשה לפספס אותן. ניתן לכוון אותן לאוכלוסיות ממוקדות לפי קריטריונים דמוגרפיים, תחומי עניין וכדומה. בנוסף, ניתן לעקוב אחר הביצועים שלהן כדי לראות כמה אנשים צופים בהן.
החסרונות: אחוז הצפייה הממוצע של מודעות וידאו מוזרמות הוא כ-20%. מה שאומר ש-80% מהאנשים שרואים את המודעה שלכם לא יראו אותה עד הסוף. בנוסף, הן עלולות להפריע לצופים בסרטונים של יוצרים או מפרסמים אחרים. מה שיגרום למשתמשים להפסיק לצפות בסרטון או להתעלם מהמודעה שלכם.
מודעות וידאו ממוקד שאינן ניתנות לדילוג (Non-Skippable Video Ads): מודעות אלו מופיעות בתחילת סרטון אחר בפייסבוק, והמשתמשים אינם יכולים לדלג עליהן. מודעות אלו יכולות להימשך עד 15 שניות.
היתרונות: הן כופות על הצופים לשים לב אליהן. הן יעילות יותר ביצירת לידים מאשר מודעות וידאו שניתן לדלג עליהן, מכיוון שצופים נוטים לנקוט פעולה לאחר צפייה במודעה בלתי ניתנת לדילוג.
החסרונות: הן עלולות להיות יקרות יותר ממודעות וידאו שניתן לדלג עליהן. בנוסף, הן עלולות לעצבן את המשתמשים בגלל העובדה שאי אפשר לדלג עליהן.
הטיפים של אורן והב ליצירת מודעת וידאו מנצחת
- תכננו: הודעת וידאו טובה כרוכה בתכנון קפדני, תקשורת יעילה ותשומת לב לאלמנטים שונים. חשוב להבין מי קהל היעד ולהגדיר מה המטרה של הקמפיין.
- עדיף סרטון קצר וקולע מסרטון ארוך וצולע: זיכרו שאנשים נוטים לדלג על מודעות וידאו ארוכות. למשתמשים ברשתות החברתיות יש טווח קשב קצר. אם הסרטונים יהיו באורך 15 שניות או פחות, יש יותר סיכוי שקהל היעד שלכם יצפה בהם עד הסוף.
- קיראו לפעולה ברורה בסיום הסרטון: כגון "לחצו כאן כדי לרכוש", "הירשמו לניוזלטר שלנו", או "עקבו אחרינו בפייסבוק".
- השתמשו במוזיקה ובאפקטים קוליים.
- השתמשו בכתוביות: הן תעזורנה למשתמשים שאינם יכולים לשמוע את הסרטון שלכם או למשתמשים שלא רוצים להפעיל סאונד.
- צלמו לאורך או בריבוע: רוב האנשים גוללים בפייסבוק לאורך. לכן, מומלץ להעלות סרטונים שצולמו לאורך או עם יחס גובה-רוחב של ריבוע.
איך תיצרו מודעת וידאו צעד אחר צעד?
צעד 1: היכנסו למנהל המודעות של פייסבוק: היכנסו לאתר פייסבוק והתחברו לחשבון העסקי שלכם. לאחר מכן, לחצו על "הכלים העסקיים שלי" ובחר באפשרות "מנהל המודעות".
צעד 2: לחצו על "צור מודעת חדשה".
צעד 3: בחרו בפורמט "סרטון".
צעד 4: הוסיפו את הסרטון שלכם: לחצו על כפתור "הוסף מדיה" ובחרו את הסרטון מהמחשב שלכם. זה יכול להיות סרטון וידאו שנמשך 3 שניות עד ל-240 דקות. הסרטון צריך להיות ברזולוציה של לפחות 720p, ויחס רוחב-גובה של לפחות 1:1.
צעד 5: הוסיפו כותרת ותיאורים: כדי לעזור למשתמשים להבין מה מטרת המודעה שלכם.
צעד 6: הגדירו את קהל היעד שלכם: כדי שהמודעה שלכם תוצג לאנשים הנכונים. אתם יכולים להגדיר אותם לפי גיל, מין, מיקום, תחומי עניין ועוד.
צעד 7: הגדירו את התקציב והתדירות של המודעה שלכם. ככה תקבעו כמה כסף אתם מוכנים להוציא עליה וכמה פעמים היא תופיע.
צעד 8: לחצו על "פרסום".
איפה כדאי לפרסם את מודעת הוידאו?
בפיד של פייסבוק:
זהו המקום הפופולרי ביותר לפרסום מודעות וידאו. הן יכולות להופיע בראש הפיד, באמצע שלו או בתחתיתו.
בחדשות של פייסבוק:
מודעות וידאו יכולות להופיע בחלק העליון של החדשות של פייסבוק, לפני או אחרי סיפורים חדשותיים.
בקבוצות פייסבוק:
מדובר בקבוצות שבהן אתם חברים או שיש לכם גישה אליהן.
באתרים ובאינסטגרם:
אם יש לכם חשבון עסקי בפייסבוק.
כדי לבחור את המיקום המתאים ביותר למודעת הווידאו שלכם חשוב לקחת בחשבון את המטרות שלכם, את קהל היעד אליו אתם מכוונים ואת התקציב שלכם.
4 טיפים לבחירת המיקום המתאים למודעת הוידאו:
- כדי להגיע לקהל גדול בחרו בפיד של פייסבוק.
- כדי להגיע לקהל ספציפי יותר, תוכלו להשתמש בקידום ממוקד לקבוצות פייסבוק או לאתרים ואינסטגרם.
- כדי להציג את מודעת הווידאו שלכם לפני או אחרי סיפורים חדשותיים, פרסמו אותה בחדשות של פייסבוק.
- כדי להגיע לקהל רחב יותר ניתן לשלב בין מספר מיקומים.
איך תעקבו אחר הביצועים של מודעת הוידאו שלכם?
היכנסו לחשבון המודעות שלכם בפייסבוק ולחצו על "דו"חות". הדו"חות של פייסבוק מספקים מידע על מספר פרמטרים חשובים:
- חשיפה (Reach): מספר המשתמשים שראו את המודעה שלכם.
- צפיות (Views): מספר המשתמשים שצפו במודעה שלכם.
- צפיות של 3 שניות (3-Second Views): מספר המשתמשים שצפו במודעה שלכם במשך לפחות 3 שניות.
- צפיות מלאות (Complete Views): מספר המשתמשים שצפו במודעה שלכם עד הסוף.
- קליקים (Clicks): מספר המשתמשים שלחצו על המודעה שלכם.
- עלות לקליק (CPC): העלות של כל קליק על המודעה שלכם.
- עלות לחשיפה (CPM): העלות של כל פעם שהמודעה שלכם מוצגת.
ניתן לעקוב אחר הביצועים גם באמצעות כלי ניתוח ספציפיים, כגון: Facebook Audience Insights: כלי זה מספק מידע על קהל היעד שלכם, כולל מידע על האינטרסים וההתנהגות שלהם.
Facebook Pixel: כלי זה מאפשר לכם לעקוב אחר פעילות המשתמשים באתר שלכם לאחר שהם נחשפו למודעות שלכם.
חשוב לציין שניתוח הביצועים של מודעת וידאו בפייסבוק הוא חלק חשוב מתהליך ניהול הקמפיין. באמצעותו תוכלו להבין מה עובד ומה לא ולשפר את הקמפיין שלכם בהתאם.