ערכו זאת בעצמכם: כלי עריכת הסרטונים החדש של יוטיוב לעסק שלכם

להפוך את המחשב שלכם לאולפן עריכה נוח, ולהתחיל להפיץ תוכן שיווקי איכותי בחינם ובקלות

מאת: 
זמן קריאה: 02:39 דק'

יוטיוב היא כבר מזמן לא רק פלטפורמה להאזנה למוזיקה. תוכלו למצוא בה תוכן מגוון מכל סוג, מדריכים, סקירות מוצר, תוכן, חדשות, בישול, ריאליטי ועוד. עולם התוכן העשיר של יוטיוב מושך אליו 2 מיליארד משתמשים פעילים בחודש, מכל הגילאים. בכל דקה שעוברת, 500 שעות תוכן מועלות ליוטיוב! כבעלי עסק, חשוב שתנצלו את הפלטפורמה הזאת כדי לשווק את העסק שלכם, על ידי יצירת סרטונים עם תוכן בעל ערך: הדרכה או סקירת מוצר שאתם מוכרים, הסברים או טיפים הקשורים לעולם התוכן שלכם, ועוד.

מחשב עם כוס קפה

עם הסטודיו החדש של יוטיוב תוכלו לערוך סרטונים שיווקיים בקלות.

לעומת פייסבוק שחושפת את הסרטונים שאתם מעלים רק למי שעוקב אחריכם או עשה לייק לעמוד שלכם, יוטיוב מאפשרת לגולשים שלא מכירים אתכם להיחשף לתוכן שלכם, על ידי הצעת הסרטון שלכם (suggested video).

מה שאומר שאם תצרו תוכן טוב, מעניין, מחדש ואיכותי – תוכלו להגיע ליותר ויותר עוקבים באופן אורגני ובלי צורך להוציא כסף על תוכן ממומן.

היכרות עם הפיצ'רים של הסטודיו החדש

להעלות סרטון ליוטיוב היום זה קל מתמיד. כל מה שתזדקקו לו הוא מצלמה טובה בטלפון הנייד שלכם, חצובה או מוט סלפי ואתם מוכנים לצאת לדרך! יוטיוב לא מפסיקה לשפר את כלי עריכת הסרטונים שלה, והשימוש בו יאפשר לכם ללטש את הסרטון שאתם מעלים באופן מקצועי: לחתוך אותו, להוסיף מסכים שונים, כתוביות וקישורים למקומות אחרים.

הסטודיו החדש של יוטיוב מהווה פלטפורמה נוחה לעשות את כל מה שאתם צריכים – בפלטפורמה אחת: להעלות סרטונים, לערוך אותם ולעקוב אחרי הביצועים והסטטיסטיקות בערוץ שלכם. איך מגיעים לסטודיו? אפשר פשוט לגלוש ל: studio.youtube.com או לחילופין להיכנס ליוטיוב לערוץ שלכם, ותחת תמונת הפרופיל שלכם לבחור ב-YouTube Studio.

העליתם סרטון? ככה תכינו אותו לצפייה:

עריכה בסיסית: מתחילים!

נתחיל בעריכה בסיסית של הסרטון שלכם. הפיצ'רים בסטודיו של יוטיוב מאפשרים לכם לערוך של הסרטון, כולל אפשרות חיתוך, טשטוש של פנים או אזורים בסרטון. בתפריט הימני בחרו ב"סרטונים" בחרו בסרטון שברצונכם לערוך, והקליקו על סימן העיפרון שלידו. אם ברצונכם לחתוך או לטשטש חלקים מסויימים בסרטון בחרו ב"עורך" מתוך הסרגל שמופיע לכם מימין.

אל תסתכלו (רק) בקנקן

אחרי העריכה הבסיסית, עוברים ל'עטיפה' של הסרטון. כשהצופים צריכים להחליט באיזה סרטון לצפות, הכותרת והתמונה הממוזערת יעזרו להם לקבל את ההחלטה, לכן, יש חשיבות רבה בבחירת כותרת מעניינת ובתמונה ממוזערת מעוצבת ומושכת. אל תסתפקו בתמונה מתוך הסרטון, אלא עצבו תמונה (תוכלו להיעזר לשם כך בקאנווה): הדרישות לתמונה ממוזערת הן רזולוציה של 1280X720 פיקסלים, עם רוחב מינימלי של 640 PX הקובץ יכול להיות קובץ GIF, JPG או PNG, ובכל מקרה לא יותר מ-2MB. התצוגה צריכה להיות 16:9.

שימו לב! חייבת להיות התאמה בין הכותרת והתמונה שתשימו לבין הסרטון שלכם. אם הצופה יכנס לסרטון וירגיש אכזבה (כי התוכן זה לא מה שהוא ציפה לו), הוא ינטוש כמעט באופן מיידי. כשהאלגוריתם של יוטיוב מזהה שגולשים נוטשים את הסרטון שלכם באופן מיידי, הוא מוריד את חשיפת הסרטון שלכם. בקיצור, צרו תמונה וכותרת מסקרנת – אבל תעמדו בהבטחה.

עריכה על המחשב

יש חשיבות רבה לבחירת התמונה הממוזערת שמציגה את הסרטון שלכם, אז שווה להשקיע מחשבה ותכנון לעניין!

תתארו לכם

השקעתם בבניית תסריט, צילמתם, ערכתם, ועכשיו – ואוו. הגיע הזמן להעלות את הסרטון שלכם. רגע לפני שאתם מתעייפים מכל התהליך, שתו קפה חזק, כי עכשיו מגיע חלק לא פחות חשוב: כתיבת התיאור של הסרטון שלכם. כדאי לקחת בחשבון, יוטיוב מהווה את אחד ממנועי החיפוש הגדולים ביותר ברשת. כתיבת תיאור נכון לסרטון שלכם תגרום לו להופיע ולהיחשף ליותר אנשים, לכן השלב הזה קריטי. איך עושים את זה נכון?

  • תארו בגובה העיניים ובשפה פשוטה מה הצופים ימצאו בסרטון שלכם. תכתבו לאנשים, לא למנוע החיפוש, אל תשתמשו רק בבליל של מילות מפתח.
  • בשתי השורות הראשונות תנו הסבר כולל במה עוסק הסרטון שלכם. בשאר השורות היכנסו יותר לפרטים.
  • בדקו מה הן מילות המפתח החשובות הרלוונטיות לסרטון שלכם בעזרת כלי תכנון מילות המפתח של גוגל (חפשו אותו כך, בגוגל).
  • את מילות המפתח הכניסו בתחילת התיאור שלכם (באופן אורגני עד כמה שניתן).
  • את מילות המפתח החשובות ביותר (אלו שמחפשים הכי הרבה) מומלץ לשלב גם בכותרת וגם בתיאור.

רוצים שעוד המון לקוחות יכירו את העסק שלכם? זה הזמן לקדם את העסק שלכם עם כתבת וידאו ב-WALLA!

החלק הכיפי: הוספת כרטיסים ומסכים לסרטון

כרטיסים הן נוטיפיקציות קטנות (עדכונים) שקופצים תוך כדי הסרטון, כדי לקדם תוכן נוסף שהעליתם או כדי ליצור מעורבות של הגולשים, למשל על ידי סקרים. המטרה היא לעודד את הגולשים להקליק ולעבור לתוכן נוסף, לסרטון אחר, לפלייליסט או לאתר אינטרנט.

תוכלו לשלב גם מסך סיום בסרטון, שמפנה את הגולשים לסרטונים נוספים, להרשמה לערוץ שלכם, או לביקור באתר שלכם. מומלץ לשלב מראש קריאה לפעולה לצופים בסוף הסרטון שלכם כמו: "אתם מוזמנים לבקר באתר שלי כדי…" או: "אם אתם רוצים לדעת איך ל… תוכלו לצפות עכשיו בסרטון הבא שלי…"

ולסיום: הוספת כתוביות

שימו לב: משתמשים רבים צופים בסרטונים ללא קול ולכן כתוביות הן חשובות מאוד ויעלו את אחוזי הצפיות בסרטון שלכם בצורה ניכרת. אל תזלזלו בעניין הזה!

איך מוסיפים כתוביות?  בסטודיו בחרו ב"סרטונים", ליד הסרטון שברצונכם להוסיף לו כתוביות בחרו בסימן העיפרון> בחרו ב"כתוביות". הוספת הכתוביות מתבצעת בצורה די פשוטה, אם כי היא דורשת סבלנות (אבל זה ישתלם לכם, באמת!), עליכם להקשיב מה נאמר בכל מקטע, ופשוט להקליד בחלון. שחקו קצת עם הכלי הזה ומהר מאוד תשלטו בו.

זהו. יש לכם כותרת, מסך פתיחה, תיאור קולע עם מילות מפתח, כרטיסים ומסכים שמקדמים את התוכן שלכם, וכתוביות עבור מי שצופה בו במקומות ציבוריים. עכשיו נשאר רק לקפוץ למים, לעקוב אחרי הצפיות והתגובות לסרטון שלכם, ולהמשיך ליצור עוד ועוד תוכן מעניין ורלוונטי. בהצלחה!

כתבות נוספות בנושא
סרטוני תדמית

 דילוג לתוכן